Ljuse går till badhuset

Det var en vacker sommardag, och musen Ljuse var mycket upphetsad. Idag skulle hon besöka badhuset för första gången någonsin! Hon hade hört så mycket om hur roligt det var att bada och leka i vattnet, och hon längtade efter att prova det själv.

Så med en ryggsäck full av handdukar och badkläder, satte Ljuse iväg på sin resa. Hon hoppade och sprang genom skogen, och snart kunde hon höra ljudet av vatten som skvalade. Hon visste att hon var nära.

Men precis när hon kom fram till badhuset, märkte hon att det var något fel. Det var stängt! En stor skylt hängde på dörren som sa ”Stängt för reparationer”. Ljuse var så besviken och ledsen. Hon hade sett fram emot den här dagen så länge.

Men som tur var, bestämde sig Ljuse att inte ge upp så lätt. Hon tänkte att om badhuset var stängt, så skulle hon skapa sitt eget badhus i skogen. Så hon plockade upp sina handdukar och badkläder och började bygga en liten pool vid en närliggande bäck.

Hon satte upp en parasoll för att skydda sig från solen och fyllde poolen med vatten från bäcken. Sedan hoppade hon in och började simma runt och ha kul. Det var kanske inte det stora badhuset hon hade drömt om, men det var ändå jätteroligt!

Efter en stund hörde hon ljudet av små fötter som närmar sig. Det var några av hennes vänner från skogen som hade hört talas om hennes egna lilla badhus och ville vara med och bada också. Tillsammans simmade de runt och plaskade i vattnet och hade en fantastisk tid.

När dagen var slut och solen började gå ner, packade Ljuse ihop sitt lilla badhus och tillsammans med hennes vänner gick hon tillbaka till skogen. Hon var så glad att hon hade skapat sin egen pool, även om badhuset var stängt. Hon insåg att ibland behöver man bara vara kreativ och hitta nya sätt att ha kul. Och med det tänket somnade hon gott den natten, och drömde om nya äventyr i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *